diashow
Heikki Leivonen

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Heikki Leivonen

Heikki Leivonen

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Tietotori

Länsimetron sotkut on selvitettävä

Länsimetron sotkut on selvitettävä

Länsimetro Oy:n toiminnan ongelmat ovat herättäneet aiheellisesti paljon keskustelua julkisuudessa.

Yhtiön hallitus on vastannut arvosteluun, että ongelmia selvitetään, mutta Espoon kaupunginvaltuustolle ei voida antaa ongelmista ja niiden ratkaisemisesta tietoja koska laki muka estää. Tätä vastausta en voi juristina hyväksyä.

Osakeyhtiölain mukaan osakeyhtiön osakkeenomistajilla on kyselyoikeus. Hallituksen ja toimitusjohtajan on yhtiökokouksessa osakkeenomistajan pyynnöstä annettava tarkempia tietoja seikoista, jotka voivat vaikuttaa kokouksessa käsiteltävän asian arviointiin. Jos kokouksessa käsitellään tilinpäätöstä, velvollisuus koskee myös yhtiön taloudellista asemaa yleisemmin, mukaan lukien yhtiön suhde samaan konserniin kuuluvaan toiseen yhteisöön tai säätiöön. Tietoja ei kuitenkaan saa antaa, jos niiden antaminen tuottaisi yhtiölle olennaista haittaa. Hallituksen jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään 1 luvun 8 §:ssä säädetyn huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhtiölle.
Espoon kaupunki ja Helsingin kaupunki omistavat yhdessä Länsimetro Oy:n kaikki osakkeet.
Länsimetro Oy:n hallituksessa istuvat Espoon ja Helsingin korkein teknisen alan virkamiesjohto sekä kokoomuksen, vihreiden ja SDP:n edustajat mukana kaksi rakennusalaan perehtynyttä huippujuristia.
Osakeyhtiölailla ei ole tarkoitettu suojella kunnan omistaman yhtiön johtohenkilöitä tahallaan tai huolimattomuudesta tehdyistä taloudellisesta vastuusta.
Kaikki Länsimetron suunnitteluasiakirjat on annettu urakoitsijoille jo urakkatarjouskyselyn yhteydessä. Hankintamenettelylain mukaisesti kaikille urakkatarjouskyselyyn osallistuneille urakoitsijoille on pitänyt ilmoittaa voittanut tarjous. Tämän vuoksi kaikki Länsimetron suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvät asiakirjat pitää antaa kaupunkien valtuutettujen luettavaksi. Mikään urakoitsijoiden kanssa tehty sopimus ei voi eikä saa olla salainen.
Kuntien omistamat yhtiöt ei saa salata omistajiltaan mitään.

Heikki Leivonen
varatuomari, Espoo
Auktorisoidut lakimiehet ry:n hallituksen jäsen
Kuntavaaliehdokas – SDP Espoo


Uutiset Espoo.fi

Business Espoo mukana Euroopan suurimmassa Hackathonissa

Business Espoo on tulevana viikonloppuna mukana, kun Euroopan suurin Hackathon-tapahtuma Junction kerää yli 1500 osallistujaa Otaniemen kampukselle.

Lue lisää »

Lisätietoa Espoo-mitalin saaneiden tilaisuudesta 6.12.

Postilakon vuoksi osa kutsuista perinteiseen Espoo-mitalin saaneiden tilaisuuteen on jäänyt jakamatta. Mitalistien tilaisuus pidetään 6.12. klo 13.30 Espoo Metro Areenalla ennen kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonserttia. Saat tarkempia ohjeita ilmoittautumisen yhteydessä.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

”Ei muuten pidä enää paikkaansa” – JHL:n Niemi-Laine syytteistä, ettei liitolla ole ”munaa” koviin toimiin

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine arvioi kuten moni muukin liittojohtaja työmarkkinatilannetta erittäin vaikeaksi....

Lue lisää »

Perhevapaauudistuksen valmistelu etenee, esitys mallista luvassa ennen kesää – isät ja äidit saamassa yhtä suuret kiintiöt

Sosiaali- ja terveysministeriö epävirallisessa kolmikantaisessa työryhmässä valmistellaan perhevapaauudistusta. Tavoitteena on, että perhevapaat ja...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

Ministeri Krista Kiurun puhe lapsi- ja perhemyönteisemmän Suomen rakentamisesta

Ajankohtaiskeskustelu lapsi- ja perhemyönteisemmän Suomen rakentamisesta. Valtioneuvoston puheenvuoro, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Kiitän...

Lue lisää »

SDP:n Tuula Väätäinen: Epäoikeudenmukainen aktiivimalli kuopataan

Kansanedustaja Tuula Väätäinen pitää hallituksen päätöstä purkaa työttömiä kurittanut aktiivimaali...

Lue lisää »